Tack,

Tack för att du vill hjälpa till och göra skillnad i kampen mot barncancer!

Tomte mot barncancer är ett ideellt initiativ som startades 2016 av Tobias Guldstrand. Sedan dess har över 5,3 miljoner kronor samlats in, pengar som oavkortat går till den viktiga kampen mot barncancer.

Varje dag drabbas en familj någonstans i Sverige av barncancer. Forskningen har gått framåt och 85% av de som drabbas idag överlever, men trots det är barncancer den vanligaste dödsorsaken för barn i åldern 1-14 år. 85% är ett snitt och det finns än idag diagnoser som inget barn idag överlevt som exempelvis Pons Gliom, vilket är en hjärntumör som drabbar i snitt 8 barn per år i Sverige.

2022 lanserades nyheten ”Tomtens stora julklappsauktion” på Tradera vilket blev en succé med över 100 olika objekt vilket genererade över 220.000kr till insamlingen. Självklart kommer auktionen att bli ett återkommande inslag.

Varje krona som kommer in till insamlingen gör verkligen skillnad, men för min del är inte det viktigaste att samla in så mycket pengar som möjligt, utan att uppmärksamma kampen som dessa små kämpar som drabbats av barncancer går igenom, och det är här DU kommer in och kan hjälpa till.

Hur kan du bidra och hjälpa till?

Posta gärna ett eller flera inlägg eller stories i dina kanaler för att uppmärksamma dina följare på Tomte mot barncancer och min insamling. Du får gärna posta egna bilder och eget material, men bilderna nedan får användas fritt om så önskas.
Instagram: @tomtemotbarncancer
Facebook: @tomtemotbarncancer

Årets insamling startar igång i slutet av november och avslutas någon dag efter nyår och önskan är givetvis hjälp att sprida insamlingen under december månad.

Du väljer givetvis själv vad du vill skriva i dina Instagraminlägg om Tomte mot barncancer. Jag skulle uppskatta om du ville tagga tomtens instagramkonto och hänvisa till hemsidan där man enkelt kan klicka hem ett gåvobevis.
Du kan även hänvisa till insamlingens Swishnummer:
123 243 8398

Snabb fakta

  • I Sverige drabbas ett barn per dag utav barncancer
  • I snitt överlever 85% av de som drabbas
  • Det finns diagnoser som inget barn i världen överlevt, exempelvis Pons Gliom
  • Barncancer är vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1-14 år i Sverige
  • En forskningstimma kostar ca 500kr

  • Tomte mot barncancer är ett helt ideellt initiativ där hela den insamlade summan oavkortat går till kampen mot barncancer
  • Tomten har under åren 2016-2022 samlat in över 5,3 msek
  • 2020 hörde en anonym person av sig och dubblade årets slutresultat med upp till 1 miljon kronor. 2020-års resultat blev strax över 2,2 miljoner.

Än en gång, tack för att du hjälper mig att sprida insamlingen, och på det sättet bidrar i den viktiga kampen mot barncancer!
/Tobias Guldstrand
Grundare och Tomte – Insamlingsstiftelsen mot barncancer